Sobota, 6. junij 2020
//----- Prevozi ------------------------//
Dvojka.comNovice: Slovenski glasbeniki na festivalu Exit!
Sobota, 18. junij 2011
Slovenski glasbeniki na festivalu Exit!

Na festivalu Exit, ki ga je ameriški CNN nedavno uvrstil med devet najboljših festivalov na planetu, se bodo na 20-ih odrih mednarodnemu občinstvu predstavili tudi slovenski glasbeniki. Nastop v Novem Sadu na Petrovaradinski trdnjavi bo za mnoge skupine in DJ-e vrhunec letošnje koncertne sezone.

Legendarni Laibach so na Exitu občinstvo navdušili že leta 2005. S kakšnimi občutki in pričakovanji se vračajo na Petrovaradinsko trdnjavo, kjer bodo na odru Fusion nastopili v nedeljo, 10. julija: »Z mešanimi; vsako vračanje v Srbijo, kjer je Laibach nastopil že vsaj 30- krat, nam prikliče v spomin dogajanja v 80-ih, 90-ih in pozneje, kjer je ta prostor proizvedel več zgodovine, kot smo jo bili sposobni prežvečiti. V Srbiji in  v Novem Sadu smo nekateri člani skupine v 80-ih služili vojaški rok, kar za našo lastno vsebino in strategijo ni zanemarljivo dejstvo. S Srbijo smo torej organsko povezani in smo tudi znatno vplivali na nekatera umetniška in socialna gibanja v tej državi. Ampak kljub temu se tja neradi `vračamo` – raje gremo naprej.”

Tudi Leeloojamais se bodo predstavili na odru Fusion, in sicer v soboto, 9. julija. “Že leta čakamo na to enkratno priložnost – biti del takšne organizacije in si deliti oder s svetovno znanimi glasbeniki. To je zagotovo najbolj adrenalinska vožnja, ki si jo bomo letos privoščili. Upam, da bomo “obdelali” vse odre in si ogledali vsaj tretjino programa. Vsako leto je line up takšen, da se je težko odločiti, kje ostati. Ponavadi se premikam iz filma v film, nikoli se ne zasidram na enem mestu. Komaj čakamo nastope skupin Jamiroquai, Grinderman in Arcade Fire,” je povedala pevka skupine – Lara Love.

Dvojec New Wave Syria (Rok Pezdirc in Urša Golob) bosta v petek, 8. julija na odru Exit Music Live zastopala sodobno slovensko synthpop elektronsko glasbo s postrock vplivi in z značilno naredi-si-sam (DIY) produkcijo. “Nastop na Exitu nama pomeni super priložnost igrati pred večjim občinstvom kot sicer, hkrati pa možnost, da obiščeva enega večjih festivalov, ki ga sicer morda ne bi. Obvezno bova v živo pogledala koncerte: Deadmau5, MIA, Underworld, Santigold, Grinderman, Editors, najbolj pa se veseliva Portisheadov, ker jih je sicer zelo težko ujeti”, sta sporočila Rok in Urša.

Na odru Explosive bodo v nedeljo,10. julija slovenske barve zastopali Aperion. “Koncert na festivalu Exit je za nas eden pomembnejših letošnjih nastopov, saj se bomo tako velikega eventa udeležili prvič, vsekakor pa je za nas tudi dobra referenca. Odkar obstaja, je Exit veljal za poseben, legendaren festival, ki združuje marsikatere kulture in glede na to, da je bil v začetku zasnovan kot protipolitični shod, sedaj pa spada med top 10 svetovnih festivalov, smo lahko za povabilo v Novi Sad samo počaščeni. Glede na to, da igramo zadnji dan, si bomo ogledali, kar nam bo prosti čas dopuščal, če pa bo le možnost, se bomo tja odpravili že prej, da doživimo festival v polnem utripu.”

Na odru Urban Bug bodo nastopili tudi slovenski DJ-i: duet Danza Macabra (7. julij), Aneuria

(9. julij) in Roby Deep (10. julij).  

Na letošnjem Exitu, ki bo potekal od 7. do 10. julija, bodo nastopili Arcade Fire, Editors, Portishead, Jamiroquai, Pulp, Grinderman, Groove Armada, Underworld, Magnetic Man, M.I.A., Deadmau5, Beirut, Hadouken!, Bad Religion, House Of Pain, Digitalism, Fedde Le Grand, James Zabiela, Gramophonedzie, Petrol, Partibrejkers in mnogi drugi.


Pooblaščeno uradno prodajno mesto za festival Exit za Slovenijo je agencija Supratravel (www.supratravel.si, www.facebook.com/exitslo)


 


Več informacij na:


www.exitmusic.tvExit Slovenija
« Nazaj