Četrtek, 27. junij 2019
//----- Prevozi ------------------------//
Dvojka.comNovice: TOMIDELI MARTELLI ŽE 15 LET
Četrtek, 7. april 2011
TOMIDELI MARTELLI ŽE 15 LET
V petek, 6.5.2011, se bo v najbolj prepoznavni slovenski kleti, klubu K4, odvila zgodba, ki obeležuje petnajsto leto delovanja enega eminentnih DJ-ev našega prostora – DJ Martellija.
Martelli, ki je svojo pot pričel v času velikih srednješolskih zabav, nikoli ni mislil, da bo ta pot trajala tako dolgo in ga nosila tako daleč. In ravno tako, kot se spremene pokrajine ob poti, se je spreminjal njegov repertoar, ki se je iz Disco Funk in Happy Housa, ki mu je pripadal koncem prejšnjega tisočletja, razvil do današnjih močnejših tech house & deep primesi in veliki raznovrstnosti, a linija še vedno ostaja nespremenjena, posvečena House glasbi.
A vendar se nikoli ni preveč rinil v ospredje, temveč se je posvečal glasbi in celo promociji in prepoznavnosti elektronske glasbe in klubskega dogajanja. Po svojem prvencu v letu 2003, pri priznani kanadski založbi Camouflage Records z naslovom The Score EP, v letu 2004 z dvojcem MaKro project ustanovil organizacijo ElectricKouse, s katerim so puščali pečat v mesečnih dogodkih v slovenskem prostoru. Pa vendar se je leta 2007 zopet odločil za samostojno pot in v kljub tisočerim obveznostim pri založbi Musictrax izdal še tri samostojne izdelke in nadaljeval svojo borbo za napredek in ohranitev kulture, ki je takrat slabela na naših tleh. In tako je ostal že 15 let in letos bo to obeležil celo s svojo novo založbo Main Main Music, za katero je pripravil že veliko nove lastne produkcije, ki bo obeležena s samim izidom.
Skozi zgodovino smo tako Martellija lahko zasledili na večjih festivalih kot so recimo Revalations, Midnight lunch, MTV Valkana beach, kot tudi v priznanih klubih kot so Propaganda(slo)K4(slo)Inbox(slo)MediaImpulz(slo),Exit(cro)Aurora(cro)Candela(AUT),Club Finca (ger) Delano Beach (IBIZA)...V svoji karirei smo ga lahko slišali vrteti ob boku najbolj znanih ustvarjalcev med katerimi so imena kot je Eddie Richards, Peace Division, Circulation, Felix da House Cat, Todd Terry, Paul van Dyke, Holger Zilske, Danny Howells, Steve Porter,Miss Jools,Motorcitysoul in mnogi, mnogi drugi.
V celotnem sklopu večera, ki se bo odvijal na dveh plesiščih, se bosta na Tomideli plesišču, kjer bo praznujoči poleg vsega izvedel še posebej pripravljen nastop na Conga bobnih, pojavila še domači Benjamin Begovič in gostja večera Claire Ripley, novonastala zvezda, ki je v zelo kratkem času zažarela na plesnem nebu.
V treh letih, odkar je izdala svoj prvenec pri znamenitem Steve Bugu in založbi Dessous Recordings, se njeno ime na veliko pojavlja med House in Techno sceni in njena dejanja čez noč postajajo hiti. Tako jo srečamo pri založbah Neurotraxx, Dogmatik Records in Murmur, izdelke pa vrtijo velika imena, kot je Richie Hawtin. Z lanskim letom, pa je Claire lansirala tudi svojo založbo, kjer med sedemnajstimi izvodi najdemo celo Tima Greena, Chrisa Lattnera, Ekkohaus in Inxec.

Poleg že omenjene trojice pa se bodo na ˝Šemideli plesišču˝ prerivale že vsem dobro poznane zvezde slovenskega tehna Dojaja, Veztax in DJ Psiho.
Petnajstletnica, nova založba, odlični gostje, dobra glasba in še veliko malih veselj naj nas to noč odpleše v jutro in v nadaljnjih petnajst let ustvarjanja našega edinstvenega ustvarjalca – DJ Martellija. Poskočno bo, zato nikar ne zamudimo!!!

Tomideli plesišče:

MARTELLI DJ set & live on drums / main main music,www.martelli-space.com /

CLAIRE RIPLEY / Dessous,Phobic,murmur,Dogmatik,1trax,Katchuli /

BENJAMIN BEGOVIĆ /Sidechain Records "SCR", 2Rooms /

Vj sv.PixelŠemideli plesišče:

DOJAJA /astrodisco /

VEZTAX / vezotonik,glorio music /

PSIHO /anunnaki rec. /


Prvih 50 obiskovalcev prejme promocijsko kompilacijo ::FOLLOW ME FREAKS I
LOVE YOU:: by MARTELLI

Vstopnina: študent 8 EURO /ostali do 24h 9 EURO /ostali od 24h 10 EURO /


K4
« Nazaj