Nedelja, 12. julij 2020
//----- Prevozi ------------------------//
Dvojka.comNovice: Nova imena Dance Arene festivala Exit
Sreda, 16. marec 2011
Nova imena Dance Arene festivala Exit

Seznam nastopajočih na festivalu Exit je iz dneva v dan daljši. Na Dance Areno prihajajo: Deadmou5, nemški dance punk duo Digitalism ter DJ-a Steve Aoki in Paul Kalkbrenner.


 


Deadmou5 – glasbeni fenomem iz Toronta, je v sorazmerno kratkem času dosegel glasbeni in komercialen uspeh. Doslej je izdal pet studijskih albumov. Zadnjega 4x4=12 sta decembra lani pospremila singla Animal Rights in Sofi Needs a Ladder. Je dobitnik številnih nagrad, med drugim je prejel tri nagrade juno in bil nominiran za grammyja.


Nemški dance punk duo Digitalism se lahko pohvali s številnimi remiksi za izvajalce kot so The Presets, The Futureheads, Daft Punk, Tiga, Klaxons, White Stripes, Depeche Mode, Cut Copy, Monk… Novembra lani sta objavila novi single Blitz, ki ga opisujeta kot eksplozijo sintetizatorjev.  Svojo vesoljno glasbeno odisejado bosta letos julija približala tudi obiskovalcem festivala Exit.


Eden od najbolj znanih DJ-ev iz Los Angelesa – Steve Aoki je elektro house izvajalec in producent. Zaslužen je za slavo izvajalcev kot so Block Party, The Kills, Klaxons, The Gossip, slovi pa tudi po remiksih za Michaela Jacksona, The Killers, Lenyja Kravitza...


Berlinskih producent, DJ in igralec Paul Kalkbrenner je bil sprva glasbeni teoretik in trobentač, šele kasneje se je odločil za kariero v elektronski glasbi. Leta 2008 je ustvaril soundtrack za nemški film Berlin Calling, v katerem je odigral tudi glavno vlogo.


Poleg omenjenih, so doslej nastop na Dance Areni festivala Exit potrdili Joris Voorn, Joachim Garraud, Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Carl Craig, DJ Sneak, Gramophonedzie, Marco Carola in tiNi. Kot vsako leto bo festivalsko prizorišče Dance Arena na Exitu štiri dni najboljše mesto za vrhunske elektronske zabave.Exit Slovenija
« Nazaj