Nedelja, 12. julij 2020
//----- Prevozi ------------------------//
Dvojka.comNovice: Prihajajo Pulp!
Četrtek, 24. februar 2011
Prihajajo Pulp!

Obvestilo za javnost se je novembra lani glasilo: “Pulp so se znova zbrali in za prihodnje leto načrtujejo nekaj koncertov. Na festivalih bodo nastopili originalni člani – Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior in Mark Webber.” Ekipa se bo, po 15. letih predstavila tudi obiskovalcem Exita. In ko nas bo Sheffieldska skupina vprašala: Do You Remember The 1st Time, bomo vedeli, kaj odgovoriti: kdo se ne bi spomnil prve kasete Pulpov, ki se je množično presnemavala.

Skupina se je zbrala leta 1978. Svetovno slavo so poželi 1995. s singlom Common People, medtem ko se je album Different Class uvrstil na prvo mesto britanske lestvice albumov – kar štirje singli iz omenjenega albuma so se znašli med top 10 singli v Veliki Britaniji. Skupina je izdala sedem albumov, od katerih je zadnji izšel leta 2002, na aktualni turneji pa bodo igrali v zasedbi, ki je nazadnje skupaj igrala leta 1996. Skupino odlikuje klasičen britpop zvok, ekscentričen frontman in melodramatični verzi. Pulp je vse tisto, kar bi moral pop bend predstavljati.

Pulp se bodo pridružili številnim glasbenikom, ki so že potrdili nastope na festival Exit 2011: Arcade Fire, Portishead, Grinderman, Underworld, Beirut, Hadouken!, Fedde Le Grand, Joris Voorn, Tiga, Joachim Garraud, James Zabiel , Gramophonedzie, Partibrejkers, Petrol, Irie FM in The Good Guys. Exit letos poteka od 7. do 10. julija , festival pa julija pričakuje že dvomilijontega obiskovalca.


 

Natečaj za nastop na festivalu Exit 


Kot vsako leto, festival Exit tudi letos odpira vrata vsem samostojnim izvajalcem, bendom in DJ-em. Natečaj je za vse odlična priložnost, da se predstavijo tisočim obiskovalcem festivala. Vsi kandidati se morajo registrirati na Exitmusic.tv.


Za skupine, ki že imajo profil na omenjeni strani, je dovolj, če se logirajo in na drugi strani kliknejo Play at Exit 2011.Prijave na natečaj je potrebno oddati najkasneje do 5. maja, rezultati pa bodo objavljeni 20. maja. Izbrani glasbeniki se bodo predstavili tudi na Exit Music Live kompilaciji.


 


Exitovo uradno prodajno mesto za Slovenijo:


 


www.supratravel.si

http://www.facebook.com/exitslo


 


 


Več informacij na:

www.exitmusic.tv

Exit Slovenija
« Nazaj